

...the choice for quality, harmony, safety and care.

185 Perry Road, Keysborough, VIC 3173, Telephone: (03) 9709 0100 Fax: (03) 9709 0133 Email: admin@mthira.vic.edu.au Web: www.mthira.vic.edu.au

2 October 2024

Dear Foundation-Year 12 Parents/Carers and students,

I hope that this letter finds you all in great health. We look forward to having all of our students back at the College at **8:40am on Monday 7th October**. Please ensure appropriate full school uniform is being worn and that all scheduled classes are being attended on time. **There may be some minor timetable changes**, **but these will be available on Compass** prior to Monday. Bell times have been adjusted to accommodate for the changes to Prayer times (see next page for Term 4 Bell Times). Additionally, we will have some new teaching staff members commencing at the College on Monday 7th October.

- -Ms. Rani Bovopoulos (1T Classroom teacher; replacing Ashlie Milne who is currently on maternity leave)
- -Ms. Ramisa Azim (Secondary School Religious Education)
- -Ms. Naga Thayalakrishnan (7M, 9T and 10H Science classes)

We also wanted to bring the **below Term 4 events** to the attention of our College community;

Monday 21st October - Yr. 12 Celebration Day (Last day for our Yr.12 students)

Monday 21st October - F-6 Concert Rehearsal at Robert Blackwood Hall from 10:30am

Wednesday 23rd October - F-6 Concert at Robert Blackwood Hall 6pm-7:30pm

Monday 28th October – Turkish Republic Day Celebration (concert/assembly 9am)

Tuesday 29th October - VCAA Examination Period Commences (Yr.12 students)

Wednesday 30th October-Friday 1st November - Year 9 Camp (The Summit)

Tuesday 5th November - Melbourne Cup Day Public Holiday

Thursday 14th November – VCE Unit 1 and 2 internal examinations commence

Monday 18th November-Friday 22nd November – F-1 Swimming program

Thursday 21st November - Year 7-10 internal examinations commence

Thursday 28th November – Corrections day (Student-free day)

Friday 29th November - Report writing day (student-free day)

Friday 29th November - Year 12 Graduation

Thursday 5th December – Year 6 Graduation

Tuesday 10th December – Term Four concludes at 12:30pm (award ceremonies occur in the morning)

In addition to the above events, we also have our Foundation Transition days and information evening, multiple sporting events, assemblies, booklists and our Yr.12 captaincy applications.

If you have any questions regarding any of the above information on Compass timetabling, staffing changes or upcoming events please do not hesitate to contact the College on 9709 0100, alternatively you can email myself or the relevant Head of Sub-School Ms. Natasha (npadayachee@mthira.vic.edu.au) Mr. Eroglu (Head of Middle School, seroglu@mthira.vic.edu.au) or Mr. Franklin (Head of Senior School, jfranklin@mthira.vic.edu.au)

Thank you in advance for reviewing this information and best wishes for the busy term ahead.

Kind regards,

Tim Campbell

(Acting) College Principal

tim.campbell@mthira.vic.edu.au



Term 1 & 4 Bell Times

Junior School - Monday to Friday						
Session Name	Start Time	Length of Period	Additional Details			
Form Class	8:40am	10 Minutes	Warning Bell at 8:35am			
Period 1	8:50am	50 Minutes				
Period 2	9:40am	50 Minutes				
Recess	10:30am	20 Minutes	Warning Bell at 10:45am			
Period 3	10:50am	50 Minutes				
Period 4	11:40am	50 Minutes				
Lunch (F-5)	12:30pm	40 Minutes	Warning Bell at 1:05pm			
Prayer (3-5)	1.10pm	25 Minutes				
Extended Lunch (F-2)	1.10pm	25 Minutes				
Reading Time (F-5)	1.35pm	15 Minutes	Different Bell Tone			
Period 5	1:50pm	50 Minutes				
Period 6	2:40pm	50 Minutes				
Final Bell	3:30pm					

Middle/Senior School - Monday to Thursday					
Session Name	Start Time	Length of Period	Additional Details		
Form Class	8:40am	10 Minutes	Warning Bell at 8:35am		
Period 1	8:50am	50 Minutes			
Period 2	9:40am	50 Minutes			
Recess	10:30am	20 Minutes	Warning Bell at 10:45am		
Period 3	10:50am	50 Minutes			
Period 4	11:40am	50 Minutes			
Lunch	12:30pm	40 Minutes	Warning Bell at 1:05pm		
Prayer	1.10pm	40 Minutes	Junior School Reading bell at 1:35pm		
Period 5	1:50pm	50 Minutes	NOTE: Due to Prayer times students may be late to Period 5 during Term Four.		
Period 6	2:40pm	50 Minutes			
Final Bell	3:30pm				

Middle/Senior School - Friday					
Session Name	Start Time	Length of Period	Additional Details		
Form Class	8:40am	10 Minutes	Warning Bell at 8:35am		
Period 1	8:50am	50 Minutes			
Period 2	9:40am	50 Minutes			
Recess	10:30am	20 Minutes	Warning Bell at 10:45am		
Period 3	10:50am	50 Minutes			
Period 4	11:40am	50 Minutes			
Lunch	12:30pm	40 Minutes	Warning Bell at 1:05pm		
Prayer	1.10pm	50 Minutes	Junior School Reading bell at 1:35pm		
Period 5	2:00pm	45 Minutes	NOTE: Due to Prayer times students may be late to Period 5 during Term Four.		
Period 6	2:45pm	45 Minutes			
Final Bell	3:30pm				